Titel menubalk illustratie
 • Homeopathie is een 250 jaar oude geneeswijze, die gebaseerd is op het gelijke met het gelijkende genezen.
 • Soms kan het lichaam niet adequaat genoeg reageren en wordt een klacht chronisch. Dan is homeopathie een mogelijkheid om het lichaam weer aan te sporen tot actie.

Homeopathie: voorbeelden

 • Homeopathie
  Homeopathie is een 250 jaar oude geneeswijze, die gebaseerd is op het gelijke met het gelijkende genezen. Dat wil zeggen als iemand lijdt aan bepaalde klachten er een middel wordt gezocht dat deze klachten ook kan veroorzaken bij een gezond persoon. Het gelijksoortig middel activeert het zelfgenezend vermogen hierdoor kunnen de klachten verbeteren. U kunt het zelfgenezend vermogen vergelijken met de reactie die het lichaam geeft wanneer u verkouden bent en na een aantal dagen uit uzelf geneest. Of het korstje dat gevormd wordt na een verwonding. Soms kan het lichaam niet adequaat genoeg reageren en wordt een klacht chronisch. Dan is homeopathie een mogelijkheid om het lichaam weer aan te sporen tot actie. Wat homeopathie kan betekenen voor iemand met incontinentie zullen de volgende cases illustreren.
 • Case: Bedplassen
  Jongen van 8 jaar, plast ’s nachts in bed. Hij wordt er zelf niet wakker van maar de volgende ochtend is alles nat. Een half jaar geleden heeft hij een broertje gekregen, hij is dus 7 jaar de enige geweest voor zijn ouders. Zijn gedrag naar het baby’tje is jaloers, hij wil aandacht als moeder met zijn broertje bezig is en gaat dan dingen kapot maken. Ook begint hij als een baby te brabbelen als moeder aandacht aan hém besteed. Verder is het een vrolijke jongen, gaat graag naar school en praat erg graag, is uitbundig en wil alles weten. Na inname van het homeopathisch middel reageert hij met ’s nachts te huilen in zijn slaap. Wanneer zijn ouders bij hem komen is zijn bed nog droog. Ze maken hem wakker om te laten plassen. Ook overdag is hij minder trekt hij minder de negatieve aandacht. Na 2 maanden is het bedplassen over. Hij gaat zelf naar het toilet om te plassen, meestal pas vroeg in de ochtend.
 • Case: Incontinentie na operatie
  Een man van 50 jaar heeft een stoma gekregen wegens een tumor in de endeldarm. Direct na de operatie heeft hij een verblijfskatheter gekregen gedurende een week. Na verwijdering hiervan heeft hij moeite om te voelen dat hij moet plassen. Het loopt er gewoon uit zodra er wat in de blaas zit. Een homeopathische middel voor deze man werd voorgeschreven op de aanleiding van zijn klachten( operatie in het buik-bekkengebied en katheter). Een dag na de inname van het middel verliest hij minder urine en er komt wat meer gevoel in de onderbuik. Na 2 weken is de incontinentie verleden tijd.
 • Case: Verlies van ontlasting
  Een vrouw van 76 jaar heeft problemen met het ophouden van de ontlasting. Ze verliest kleine deeltjes zachte ontlasting zonder er erg in te hebben. Volgens de arts werkt haar sluitspier niet voldoende. Ze voelt zich hierdoor erg onzeker en is prikkelbaar naar anderen. Ze heeft dit gekregen nadat ze ziek is geweest. Ze had een voedselvergiftiging met veel spugen en hevige diarree. Daarna zijn haar darmen nooit meer de oude geworden. Ze kan ook veel producten niet goed verdragen. Er werd een homeopathisch middel gezocht dat past bij de aanleiding; voedselvergiftiging. Bovendien moest het een middel zijn dat ook invloed had op de sluitspier. Toen dit middel was gevonden kwam er verbetering in haar situatie. De ontlasting werd weer dikker omdat de darmflora zich had hersteld. Ze kreeg weer meer controle over haar ontlasting.
 • NVKH
  De NVKH is de Nederlandse vereniging van klassiek homeopaten. De aangesloten leden hebben een 5 ½ jarige beroepsopleiding gevolgd en volgen jaarlijks nascholingsdagen. De NVKH staat voor de kwaliteit van de homeopaat. Via de ziektekostenverzekering is het mogelijk de kosten van de behandeling vergoedt te krijgen. Voor nadere informatie of een klassiek homeopaat bij u in de buurt, bel 0172-499595 of kijk op www.nvkh.nl
   
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie